Share |

Címkék

Címkefelhő

Gondolatblog

2009.10.14. 17:18 gondolatkiado

Boreczky Ágnes szerk.: Cigányokról - másképpen

Címkék: ajánló könyv jog gondolat kiadó kisebbség katalógus 2009 2

Tanulmányok az emlékezetről, a családi szocializációról és a gyerekek kognitív fejlődéséről.

A mai napon érkezett meg a Boreczky Ágnes szerkesztette, Cigányokról - másképpen című, rendkívül izgalmas és aktuális témát boncolgató kiadvány. Íme egy kis ízelítő.

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői a cigánysághoz kapcsolódó, eddig kevéssé kutatott kérdéseket vizsgálnak. Így többek között azt, hogy különböznek-e a cigány és a nem cigány családok, milyen változásokon mennek keresztül a helyi és a tágabb környezethez való alkalmazkodás során, milyen hagyományokat-szokásokat örökítenek át, másképpen látják-e a világot a cigány és a nem cigány gyerekek.

Az írások alapját három településen végzett szociológiai-antropológiai és pedagógiai kutatások képezik, melyek legfontosabb témái a kollektív emlékezet, a családi szocializáció és a gyerekek kognitív fejlődése.

A kötet a szerzők szándéka szerint azoknak a könyveknek a sorába illeszkedik, amelyek arra törekszenek, hogy finomítsák a cigányokról szóló diskurzust, élesítsék a róluk alkotott durva és homályos képet, és eloszlassák az újra és újra felbukkanó hiedelmeket.

Megjelent: 2009. október

Ár: 2790.-

20% kedvezmény a mintaboltban, Borisznál:

V. Bp., Károlyi Mihály u. 16. (Petőfi Irodalmi Múzeum)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkiado.blog.hu/api/trackback/id/tr871449515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása