Share |

Címkék

Címkefelhő

Gondolatblog

2011.04.20. 13:46 zaphodbb

Megjelent! - Egy menedzser tűnődései

Címkék: könyv gondolat kiadó fejezetek katalógus 2011 1

Bőthe Csaba: Egy menedzser tűnődései. Blogkönyv

"Blog: Internetes világunk találmánya, a világhálón olvasható nyilvános napló. Könnyen hozzáférhető, gyors, aktuális, igazi 21. századi kommunikációs eszköz. Könyv: Több száz éves találmány, gondolatok papíron, nyomtatott formában. Vannak, akik szerint lassan kimegy a forgalomból, éppen az internet térhódítása következtében. Menedzser: Vállalatvezető, gazdasági szakember, aki céget vezet, döntéseket hoz, embereket irányít. Minden perce be van osztva, reggeltől estig, a munkán kívül szinte semmire nem marad ideje. Tűnődés: Elmélyült gondolkodás az élet dolgairól, problémákról, jelenségekről. Rohanó világunkban kihalófélben lévő tevékenység. Bőthe Csaba gyakorló menedzser, rohanó világunk egy vállalati vezetője. Kevés szabadidejét szereti a menedzserléttel nehezen összeegyeztethető elmélyült tűnődéssel tölteni. Talán mert eredetileg fizikus, így számára a tűnődés, a gondolkodás lételem. Tűnődik a nagyvilágról, gazdasági jelenségekről, tudományos érdekességekről, az élet szépségeiről és visszásságairól. Tűnődéseinek eredménye egy blog, amely vállalati kollégái körében óriási siker. Ennek a blognak a legjobban sikerült írásait teszi most közkinccsé ez a formabontó blogkönyv, amely a két médium erényeit próbálja meg ötvözni, remélhetőleg sikerrel. A szerzőt idézve ajánljuk mindenkinek, „aki szeret elmélkedni a világ dolgairól”. "

312 oldal, ár: 2 450.- Ft

RÉSZLET

Hogy vagy?

„Harcosan”, „munkásan”, „küzdelmesen” – a legtöbb barátomtól, ismerősömtől ezt a választ kapom mostanában arra a kérdésemre: hogy van. Akárhogy is reagálok erre a rövid, sommás helyzetjelentésre – kérdőn nézek az illetőre, visszakérdezek, netán egyetértőleg bólogatok –, általában hosszabb kifejtés következik arról, hogy mostanában sokkal, sokkal többet kell dolgozni, mint korábban bármikor, sokkal nagyobb erőfeszítéseket kell tenni nemhogy ugyanakkora, de általában lényegesen kisebb eredményért.

Nem tudok nem egyetérteni a fentiekkel. Magam is azt tapasztalom, hogy minden korábbinál több munkával lehet csak elérni eredményeket, amelyek bizony sokszor elmaradnak a korábbi időszakok jelentős, olykor látványos produktumaitól.

Furcsa módon mégsem tudom emiatt rosszul érezni magam, sőt ha egészen őszinte akarok lenni, bizonyos szempontból jobban érzem magam ebben a munkás, küzdelmes, harcos, ám eredmények szempontjából kevésbé látványos időszakban.

Ha el akarom magyarázni, miért is érzek így, korábbról kell kezdenem. Az elmúlt tíz-egynéhány évben komoly gazdasági szárnyalásnak voltunk tanúi. Országok, világrészek mutattak korábban soha nem látott, jelentős, akár két számjeggyel kifejezhető éves növekedéseket. Cégek, cégcsoportok, iparágak fejlődtek lélegzetelállító tempóban, köztük az az iparág is, a mobil telekommunikáció, amelyben ez idő alatt dolgoztam, és az a cég is, a Westel, illetve T-Mobile, amelynek kötelékében alkalmam volt kivenni a részem a páratlan fejlődésből. Láttam a tőzsdéket száguldani ebben az időszakban, a részvényárakat, tőzsdei árfolyamokat tízszeresére emelkedni, örvendtem, amikor az általam választott részvények, kötvények is fantasztikus árfolyam-emelkedést produkáltak. Minden szempontból felhőtlennek tűnő időszak volt ez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkiado.blog.hu/api/trackback/id/tr112842372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása