Share |

Címkék

Címkefelhő

Gondolatblog

2009.12.07. 15:29 gondolatkiado

Ajánló - A repülőkenőcs

Címkék: ajánló könyv gondolat kiadó

Magyar László András: A repülőkenőcs

Érdekességek az egészséges és beteg test, az orvoslás és a kuruzslás történetéből

Hogyan készíthetünk szerelmi bájlevest? Ki találta fel az óvszert? Mire jó a vakond zsírja, a sün bőre vagy a bivaly teje? Hogyan próbálták a régiek befolyásolni magzatuk küllemét, hogyan kíséreltek meg óriásokat és törpéket tenyészteni? Kik a méregleányok? Mi a szűzlány-gyógymód? Hány típusa van a csóknak? Ki volt a legkövérebb ember? Lehet-e levélben gyógyítani? Miért nem járt vécére Mao elnök? Mi a jobb gyógyszer: az álom vagy a hideg víz? Ki volt a fogarasi fenomén? Milyen szagúak a betegségek?

Ebben a könyvben az egészséges és a beteg testtel kapcsolatos hagyományokról, szokásokról, furcsaságokról, egyszóval testkultúránk múltjáról mondunk el néha mulatságos, néha pedig meghökkentő, sőt egyenest megdöbbentő történeteket. Kötetünk kétféleképpen is olvasható. Forgathatjuk úgy, mint az igaz mesék gyűjteményét, folymatosan olvasva szövegét, ám használhatjuk valamilyen különleges enciklopédiaként is, amelynek egy-egy szócikkébe pillantunk bele.

Rendelhető és megvehető 20 % kedvezménnyel: Gondolat Könyvesház

1053 Budapest Károlyi Mihály u. 16. (a Petőfi Irodalmi Múzeum épületében)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkiado.blog.hu/api/trackback/id/tr761582774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása