Share |

Címkék

Címkefelhő

Gondolatblog

2009.12.07. 14:41 gondolatkiado

Ajánló - Szemtanúk a trójai háborúról

Címkék: ajánló könyv gondolat kiadó tortenelem electa

Szemtanúk a trójai háborúról - Krétai Dictys, Frígiai Dares és Philosztratosz szövegei

Hajdu Péter - Bolonyai Gábor (ford.)

ELECTA

Sorozatszerkesztő BÖRÖCZKI TAMÁS

Ki ne szeretné Hektór, Akhilleusz vagy Odüsszeusz szájából hallani a trójai háború nevezetes eseményeit, különösen azokat, amelyekről nem számolnak be a homéroszi eposzok? Vagy ha nem is magától Akhilleusztól, legalább a Krétai Dictystől vagy a Frígiai Darestől? Kötetünk három késő antik szöveg kommentárokkal és bevezetésekkel ellátott fordítását tartalmazza (Krétai Dictys: Trójai napló; Frígiai Dares: Trója pusztulása; Philosztratosz: Hőstörténet).

A szövegeket az kapcsolja össze, hogy valamennyi egy-egy, a trójai háborúban részt vett hős beszámolóját közli a nagy háború előzményeiről, illetve történéseiről - legalábbis az antik irodalmi fikció szerint. E beszámolók nemcsak azért érdekesek, mert így mintegy belecsöppenünk a trójai háborúba, hanem azért is, mert nyomon követhetjük a késő antik szerzőt, amint kiigazítja Homéroszt. A szövegek Hajdu Péter, valamint Bolonyai Gábor és az ELTE Görög Tanszéke hallgatóinak élvezetes fordításában, alapos jegyzetanyag és bevezetők kíséretében olvashatók a kötetben.

291 oldal

Ár: 3590.- Ft

20% kedvezmény a kiadó mintaboltjában:

V. Bp., Károlyi Mihály u. 16. (Petőfi Irodalmi Múzeum)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkiado.blog.hu/api/trackback/id/tr221580357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása