Share |

Címkék

Címkefelhő

Gondolatblog

2012.02.27. 09:29 gondolatkiado

Programajánló

Címkék: ajánló könyv programajánló gondolat kiadó könyvismertető könyvbemutató világirodalom szépirodalom gondolat világirodalmi sorozat

Szerda esti programunk főszereplője Carl Frode Tiller Bekerítés című kötete, mely újdonságként szerepel a Gondolat Kiadó kiadványai között.

Helyszín: Kalicka Bistro (1077, Budapest, Rottenbiller u. 32.)
Időpont: 2012. 02. 29. (szerda) 19.00
 

A programról bővebben:

http://www.estek.pluralica.eu/hullamtores/bekerites

Tiller, Carl Frode / A. Dobos Éva (ford.)
Bekerítés
216 oldal, 2800 Ft
 

Egy újsághirdetés szerint David elveszítette az emlékezetét, ezért orvosai arra kérik rokonait és barátait, hogy segítsenek emlékei felidézésében. A regény három szereplő leveleiből, illetve jelen idejű elbeszéléseiből épül fel. Mindhárman alapvető szerepet játszottak a fiatal David életében: Jon, a kamaszkori barát; a lelkész Arvid, David mostohaapja; végül Silje, a kamaszkori barátnő. A beérkező levelek szövegek izgalmas szövevényét hozzák létre, amelyek újraírják David élettörténetét, s vele együtt a levélírókét és más emberekét is. A regény néhány alapvető téma - a barátság, a szexualitás, az identitáskeresés - mellett azt a kérdést járja körül, hogy miként és hányféleképpen konstruálódik meg egy ember személyisége és élettörténete más személyek nézőpontjából - és miként formálja át a valóságot ő maga. Carl Frode Tiller (1970) a mai norvég szépirodalom meghatározó alakja. Regénye 2009-ben elnyerte az Európai Unió irodalmi díját; a folytatása 2010-ben jelent meg Norvégiában (a Gondolat 2012-ben tervezi kiadását). A szerző jelenleg a harmadik részen dolgozik. "Egyszerre tömör és áttetsző; súlyos, ugyanakkor magával ragadó; e lenyűgöző regény páratlan eredetiséggel mutatja meg azt az emlékekből és benyomásokból szőtt szövevényes hálót, ahogy más emberek megjelennek számunkra, illetve azt, hogy mennyire nehéz élni nélkülük" (Magazine Littéraire).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkiado.blog.hu/api/trackback/id/tr334213156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása