Share |

Címkék

Címkefelhő

Gondolatblog

2009.10.26. 14:18 gondolatkiado

Piotr Sztompka/Éles Márta (ford.): Vizuális szociológia

Címkék: ajánló könyv kommunikáció információs társadalom kultúratudomány katalógus 2009 2

SZTOMPKA, PIOTR: Vizuális szociológia - A fényképezés mint kutatási módszer

FORDÍTOTTA ÉLES MÁRTA

Kommunikáció és kultúratudományi tanulmányok

Piotr Sztompka a krakkói Jagelló Egyetem professzora,2002-ben a Nemzetközi Szociológiai Társaság elnökévé választották. Kötetében áttekintést nyújt a fotográfia alkalmazásáról a szociológiai kutatásban. A fényképezésben a szociológia hagyományos módszereinek kiegészítését látja.

A fotót fontos empirikus és módszertani eszköznek tekinti, foglalkozik a társadalomkutatásban alkalmazott fényképek lélektani és etikai problematikájával. Összefoglalja e viszonylag fiatal tudományterület történetét, felidézve a szociálantropológia és a néprajz területén szerzett korai tapasztalatokat is.

A kötetet a szerzõ saját fotói illusztrálják. A Vizuális szociológia a szociológia e területének elsõ és máig legjobb feldolgozása.

210 oldal,

Ár: 2590 Ft

Megjelent: 2009 október

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkiado.blog.hu/api/trackback/id/tr271475576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása