Share |

Címkék

Címkefelhő

Gondolatblog

2009.11.27. 14:18 gondolatkiado

Tollal.hu könyvismertető: Fik Meijer: Gladiátorok

Címkék: ajánló könyv gondolat kiadó recenzió tortenelem kultúrtörténet

A Gondolat Kiadó gondozásában megjelent Fik Meijer: Gladiátorok könyvről írt a Tollal.hu - Közélet&Kultúra recenziót. Az alábbi linkre kattintva olvasható az írás:

Fik Meijer: Gladiátorok

 

A holland professzor könyve a régészeti és irodalmi források segítségével, a legújabb tudományos eredmények ismeretében, de mindvégig olvasmányosan mutatja be a gladiátorjátékok történetét, a gladiátorok életmódját és kiképzését, a játékok helyszínét és típusait, valamint a küzdők fegyvereit. A szerző kitér a gladiátorjátékok társadalmi-szociológiai szerepére, és foglalkozik két nagyszabású amerikai gladiátorfilmmel (Spartacus, Gladiátor) is. Fik Meijer ókortörténetet tanít az Amszterdami Egyetemen. Számos sikeres, főként az ókori Róma történetét és kultúráját bemutató ismeretterjesztő kötet szerzője.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatkiado.blog.hu/api/trackback/id/tr511556018

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: webdesign antwerp 2017.12.15. 12:07:33

TOP10 Hitchcock-fim EVÖR - B-oldal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása